16 Aralık 2006

Kumru Belediyesinden Kumrululara İftar Yemeği /Bekir AKKAYA

KUMRU- Kumrululara Erçallar Kültür Sarayında Kumru Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Kumrulu esnaf ve siyasilerin yanı sıra Kumruda görev yapan Kamu görevlileri ve daire amirleri de katıldı. Katılımın çok fazla oluşu alt katla birlikte salonun üst katının da dolu olması dikkat çekti.
Kumru Belediyesinin iftar yemeğinde Kumru Kaymakam Vekili ve Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, da hazır bulundu.
Yemekten sonra Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek “davetimize katılarak aramızda bulunanlara hoş geldiniz” diyorum diyerek başladığı konuşmada Kumru Belediyesinin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Başkan Ticabi Civelek son zamanlarda yaptıkları çalışmalarla ilgili geniş açıklama yaptıktan sonra “haksız ve yersiz eleştirilerin ve söylenilen olumsuz iftira niteliğindeki yakıştırmaların haksız ve gerçeği yansıtmadığını” ifade etti.
Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek “Bundan iki buçuk yıl önce geldiği Kumru Belediyesini nasıl devraldıklarını bir bir sıraladıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti. “ Biz Kumru Belediye Başkanlığına layık görmeniz sonucu bundan iki buçuk yıl
önce geldik. Belediye başkanı seçildiğimizde Kumru Belediyesinin bir aracı bile mevcut değildi. Dokuz ay gibi uzun bir zaman hiçbir belediye personeli parasızlıktan ücretlerini bile almamışlardı. Tam takır ve borçlu bir belediye devraldık.. Bundan iki buçuk yıl önce böyle bir belediyede bugün Ordu’nun ilçelerinde en donanımlı araca sahip bir belediye konumuna geldik. Bizdeki belediye araçları bir çok belediyede hiç yok. Başkan Ticabi Civelek “personele borçlarımızı ilk aylarda tamamını bitirdiklerini ve çalışanlara en yüksek artırım yapılarak bir kuruş borçlarının olmadığını” söyledi. “Sözde işçi haklarını söyleyenler biz gelmeden önce sendikalarla mahkemelik olmuşlardı. Biz kendimizi mahkemeye verdirerek, sendikalarla masaya oturup personelin geçmiş almamış paralarını da ödedik. Bununla da kalmadık tüm belediye çalışanlarını sendikalı yaparak ilgili sendikalarla masaya oturarak, maaşları yüksek oranda artırdık.
Başkan Ticabi Civelek “ Hiçbir yere Kumru Belediyesi olarak borcumuz kalmamıştır. Biz bununla da yetinmedik. Kumruya trilyonlarca yatırım yaptık. Bir mıcır tesisi kurduk ki, sadece buradan çıkan malzemeleri sadece belediye olarak kullanmadıklarını ve köylerin okul, cami, yol yapımları için kamyonlarla çakıl verdik. Bu noktada hiçbir kimseyi boş çevirmedik. Kumrunun asfaltla tanışmasını biz sağladık” diyen Başkan “Yine bu malzemelerle iki mahalle yolunu tamamen asfalt yaptık. Ve bu çalışmalarımız devam etmektedir. Bütün mahalle yollarımız çok kısa zamanda tamamen asfaltlanacaktır” dedi.
Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek konuşmasına şöyle devam etti. “Her yıl yüzlerce öğrenciye burs veriyoruz. Bu yıl 200’ün üzerinde üniversite öğrencisine burs vereceğiz. Zengin- fakir ayrımı yapmaksızın tüm öğrencilerimize burs vermeye devem ediyoruz. Bize göre öğrencinin zengini olmaz”. İfadesini kullandı.
Yüzlerce fakir fukara gece gündüz yiyecek ve giyecek yardımı yapıldığını söyleyen Başkan Ticabi Civelek” şov yapma niyetinde değiliz. Seçim meçim de hesabı yapmıyoruz. Bizzat gözetimimiz altında fakirler tespit edilerek ve onları küçük düşürmeden evlerine kadar gıda yardımı yaptıklarını ve bu yardımların artarak devam edeceğini belirtti.
İki tane yere sonda vurduklarını ve sonuç aldıklarını yakında bulduğumuz kaynak sularını Kumrunun su şebekesine bağlayacaklarını ifade etti.
Sık sık yemediklerini, yedirmediklerini ifade eden Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek konuşmasını şöyle sürdürdü “ Yakınlarıma ihale veriyormuşum. Onun bunun ağzına bakıyormuşum. Esnafı düşünmüyormuşum. Yakınlarımı kayırıyormuşum. İhale şeklinin bir usulü ve kanunu vardır. Şartları tutan herkes ihaleye katılır. Buna rağmen bu tür şaibeleri ortadan kaldırmak için hiçbir yakınımı buralara yanaştırmadım. Kimsenin ağzı ile hareket edecek biri değilim. İstişare sorma ve danışma önemli bir şeydir. Böyle bir durumu da kimse başka şeylerle karıştırmamalıdır. Kumruda bundan önce esnaf idim. Daha öncesi memur olarak çalıştım. Bugüne kadar bir kuruş bizim kursağımıza girmemiştir. Bundan böyle de kesinlikle girmeyecektir. Alnımız açık olarak geldik ve öyle gideceğiz. Buralar da kimsenin malı değildir. Bununda bilincindeyiz” dedi.
Son zamanlarda çok konuşulan alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları ile ilgili geniş açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ticabi Civelek konuşmasına şöyle devam etti. “İki aydan bu yana bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği bir çalışmanın içersine girdik. Allah nur gölünde yatırsın kendilerine rahmet etsin. Kemal Kumru Ağabeyimizin yapmış olduğu kanalizasyon bugüne kadar hiç değişmemiş. Hepiniz gördünüz ki, Bundan 40 yıl önce taş ve tuğlalarla yapılmış kanalizasyon tuğlaları tamamen çürümüş. Kimsenin de değiştirmek işine gelmemiş. Bu çalışmayı yapmak bize nasip oldu. Koskoce Kumrunun ana Ceddesi olan Atatürk Caddesini söküp modern hale getirmek tabiî ki zor şey. Önemli olan zoru başarmaktır. Hepimiz suların içilmediğini söylemiyor muyduk? Hepimiz sarılık hastalığına yakalanmıyor muyduk? Bunun nedeni 1960’larda yapılan ve bugüne kadar değiştirmek kimsenin işine gelmeyen bu caddedeki kanalizasyon durumudur. İçtiğimiz sularda aynı yerde kanalizasyon boruları ile birleştiğinden pislikle sular birbirlerine karışması sonucu sularımız pisliğe bulanıyordu..
Yine aynı cadde boyu Kumru’nun PTT kablolarının geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Ticabi Civelek “ Biz sadece kanalizasyon çalışması değil, su borularını, Telefon kablolarını ve Elektrik kablolarını da aynı borulardan geçiriyoruz. Çalışmalar bittiğinde cadde boyunda hiçbir direk ve kablo olmayacağını hepsinin yer altında olacağını, Dolayısıyla bununda yapılmasının zaman aldığını ifade etti. 900 milyar gibi bir harcama yapılıyor. Eğer biz kendimizi düşünseydik, bu 900 milyarla Kumru’nun tümüne kırmızı parke döşer, yüzeyi boyalar cilalar “ne kadarda çalıştı dedirttirir ve siz esnaflarımızın da tepkisini çekmezdik.
Bu çalışma esnasında esnaflarımız mutlaka bazı olumsuzluklarla karşılaşmıştır. Bunun bilincindeyiz. Ama bu çalışma olacaksa bu gibi bazı aksamalar elbette olacaktır. Biz Kumruya ve Kumruluya hizmet ettiğimize inanıyoruz. Ve sizlerde bu inancımı benimle paylaşıyorsunuz ki buradasınız” ifadesini kullandı.
Bizim bir sözümüz vardı. Biz Kumruya hizmet için geldik. Bizim çalışmalarımız artarak devam edecek, bazılarımız çalışmalar esnasında yaşanılan olumsuzlukları yaptıklarımız hayata geçince ben inanıyorum ki bizi takdir edeceklerdir. Bu önümüzdeki yıllar yaptıklarımızın meyvelerini paylaşma hizmetlerimizin devam ettiği gönler olacaktır. İki gün sonra Kumru Atatürk Caddesi kaldırımları ve ışıklandırmaları ile, Beyoğlu İstiklal Caddesini aratmayacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın.
Konuşmanın sonunda Başkan Ticabi Civelek “Davetimize iştirak edip iftara katılan ve beni dinleme zahmetinde bulunan siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, hepinize hayırlı ramazanlar ve bayramlar diliyorum.” Dedi. ** Bekir AKKAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...