11 Mayıs 2019

Seyfi Dizek Güya Eleştiri Yapıyor (Küşnefak Kayası Üzerine)/ Bekir Akkaya

Seyfi Dizek,   İsmet Erçal'la ilgili 2005 yılında yazdığım  bir yazıdan alıntı yaparak "Küşnefak Kayası" ile ilgili yazdığı yazıda ismimi zikrederek alıntı yapması ve yazıya bağlantı   vermesi üzerine  bundan on yıl önce yazdığım yazıyı sizlerle tekrar paylaşmak istiyorum.

             Seyfi Dizek benim on yıl önce yazdığım yazıyı benim gözüme sokarcasına işaretlemesi ve işte Bekir Akkaya'nın göklere çıkardığı İsmet Erçal Küşnefak Kayası'nı yağma ediyor iması oluştursa da ben şahsen o yazının bugün de  arkasındayım ve ben İsmet Erçal'la ilgili aynı kanaati taşıyorum.
            Olup bitenlerden pek bilgim yok.  Ancak muhalefet olacağım ve ben hep karşıyı suçlayacağım mantığı ile duruma yaklaşmayı doğru bulmam.  Seyfi kardeşimiz bir yıldır bir şeylerin derdinde...İşi gücü muhalefet edip aklınca karşı olduklarını
suçlamak ve bir şeyler söyleme peşinde...Şimdi eğer İsmet Erçal'ın Küşnefak Kayasını yıkma gibi bir planı yoksa ve bu yalansa Seyfi Dizek bu durumda ne yapar?
             Ben şahsen bu konuda hiç bir bilgim yok. Arşivimde kalması adına önce Küşnefak Kayası ile ilgili Seyfi Dizek'in yazdıklarını ve sonra kendimin İsmet Erçalla ilgili 2005 yılında yazdığım yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum...Kumrudan sevgi ve selamlar...Bekir AKKAYA/20 Ocak 2015/KUMRU
*******************

İşte Seyfi Dizek'in Yazdıkları

"Bu bayrak ,Buradan insin" Sorun değil.

Kumru’da herkesin bildiği,Küşnefak Kalesi yada Kayası olarak bilinen bir yer var. Nerede ise Kumrulu her öğrencinin en az bir kez gittiği,gezdiği,mesire alanı olarak kullanılan. Yabancı misafirlerimizi gezdirmeye götürdüğümüz. Kumrunun sembolleri arasında bir yer.
Şimdi,çok değerli “kayası” ya da kayanın altındaki mağaradan çıkması muhtemel “meta” için harap edilmek istenen yer. Bölge insanımız açısından “taş” parçasından başka anlamları da olan burası sit alanından çıkarılıp özel ve bir o kadar da öz bir işletmemiz tarafından taşı sıkılıp parası çıkarılmak isteniyor.

İşin garip tarafı Kumruya kültürel ve tarihi adına katkısı bulunan İsmet Erçal beyefendi tarafından taş ocağı! Yapılmak isteniyor. İsmet bey kendi sitesi (http://ismetercal.com.tr/haberler/ismet-ercal-ve-kumru.html ) üzerinde 2005 tarihli Bekir Akkaya yazısında buranın mitolojik ,tarihi kültürel dokusunu dile getiriyor. Ne hikmet ki, bu zaman zarfında kültür, para kazanma-kazandırma arzusunun ta gerilerinde kalmış görünüyor. Belki iyi niyetle, memlekete iş imkanı kazandırmak için değerlerimiz “taş” zannedilip ,toz edilmek isteniyor.
Bu bölgede tek olan Şimşirlik burası. Zirveye kadar yürümek istediğinizde içinden geçtiğiniz şimşirlikler bir harika. Aynı şimşirlik içinde kayaların oluşturduğu basit mağaralar,yaz aylarında serin havanın gelmesine sebep oluyor. Anlatılmaz yaşanır denilecek bu hava sirkülasyonu sadece burada var. Yaz ortalarında bile şimşirlikte oluşan yosunları anlatacak kelimeleri bulamıyorum.

Burası bizim için “taş” ve “kaya”’dan daha öte bir şey. Bir çoğumuzun anıları,hatıraları çok sık gitmesek bile hülyalarını süsler burası. Yıllar sonra burada harikulade bir şimşirlik var idi, kayası-kalesi de bir başka güzeldi demek istemiyoruz. Bu kelimeleri gelecekte söylediğimizde,belki birileri üç beş kuruş daha kazanmış,hatta ölmüş dahi olsalar,hiçbir şey şimdiki kadar güzel olmayacak.

Siyasi irade köylümüzün arkasında değil. Olabilecek özgül ağırlıklarını da bu birkaç gün gösterecek. İçlerinden “buraya yazık oluyor” diyenler,dışlarında dillerine kelepçe de vurabilirler. Vicdanlar zamanla sızlasa da “iş işten geçtikten sonra” kimse kendini temiz zannetmesin.

Aşağıda 2005 yılında yazılmış yazının ,Taşı bize göre kuma,onlara göre paraya çevireceklerin sitesinden alıntı var. Belki yanlış bilgilendirildiğimiz için bu tepkiyi veriyoruz. Hata eden taraf biz olalım istiyoruz. Neticede birileri üç beş kuruş kazanacak diye,değer mi ?
Taş mı ? Toprak mı ? En değersiz şeyimiz beklide,Kumru Çeyil-Küşnefak kalesini,şimşir sembolünü, yani RUHUNU kaybediyor.
------------------

İşte kendi sitelerindeki o yazıdan bir bölüm
"Kumru'da efsane deyince İsmet Erçal'ın akla gelmemesi mümkün değil. Kumru ile ilgili çok sayıda efsane bilen İsmet Erçal iki efsaneyi gündemden hiç düşürmedi. Biri Kuşkayası'nda bulunan ay ve yıldız görüntüsü ve burada bulunan tonlarca altın. Hele de Küşnefak Kayası ile Kuşkayası arasındaki ilişkili efsane mutlaka İsmet Erçal tarafından dinlenilmeli. "


****** ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©©****** ---------------------- - Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ (BEKİR AKKAYA)'ya aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...