4 Ocak 2022

Kumru İlçesi Önceliğimiz Olmalıdır/ Mehmet SANSI

Her bir yanı mavi ve yeşil, köy ve mahallerinde tabiatın tüm renklerini barındıran ilçemiz Kumru gerçek anlamda yaşanılacak bir yerdir. Şehrin tam ortasından geçen Elekçi Deresi çevreye ayrı bir canlılık verir.

          Gurbete çıkanların hep özlemini duydukları Kumru, Fatsa ilçesine 30-35 km olup bu kadar güzel bir yerleşim biriminin çok fazla göç vermesi başta gurbetçiler olmak üzere gurbete çıkamayanları da hayli etkilemektedir.

          Küçük olmasına rağmen azımsanmayacak kadar zengini ve her alanda çok birikimli bürokratları olmasına rağmen bir türlü hak ettiği hizmetleri

alamamaktadır. Plansız şehirleşmenin yanında yapılan yatırımların yanlışlığı yediden yetmişe ve gelecek nesiller de çok zarar vereceği kesin gözükmektedir.

          İlçemizin hayrına olmuş Kumru-Fatsa yolunun iyileştirilmesi gidiş gelişleri kolaylaştırsa da olumsuz etkilerinin de olduğu bir gerçektir. Kumru’da görev yapıp ta akşam sabah Fatsa, Ünye ve Ordu’da ikamet etme ve oralarda kalma büyük ölçüde ilçeyi viraneye çevirmiştir. Bu kervana Kumru’da esnaflık yapıp dükkân açıp kapatanlar da eklenince Kumru sessiz ve ölü bir şehir haline gelmiştir.

          Kumru’nun bu gidiş geliş göçünün asıl sebebi tabi ki sadece ulaşımın kolaylaşması olarak görülmemelidir. İlçede zırt pırt elektriklerin kesilmesi, sebepsiz olarak suların akmaması, doğal gaz gibi bir nimetin Kumru’ya çok görülmesi, öğretmenevi gibi yerlerin faaliyetinin durdurulması gibi sebepler Kumru’yu viraneye çevirmiştir.

           Memur ve öğretmen kesimin Kumru’da durmamasının en büyük sebeplerinden biri de çocuklarını Fatsa gibi yerlerde okutmak istemeleri olarak görülebilir. Kumru’da eğitimi iyi görmeyen öğretmen camiası görev olarak Kumru’da hizmet ederken kendi çocuklarını Fatsa ve Ünye’de okutmak istemeleri gerçekten düşünmeye değer bir durumdur.

          “Kendilerinden alış veriş yapılmıyor” diye zaman zaman şikâyetçi olan Kumru esnaflarından büyük kesimin de Fatsa’ya gidiş geliş yapmaları gülüncün ötesinde ibretlik bir durumdur.

          Buna rağmen Kumru kör topal kendi yağında kavrulmaya çalışıyor.  Üretimi sadece fındık olan, az da olsa hayvancılık yapan vatandaş yaşam mücadelesi veriyor.

          İki fındık fabrikası ve bir kereste fabrikası bulunan ilçemizde Kumru Devlet Hastanesi hizmetleri ile göz dolduruyor. Hastenemizin en büyük eksiğinin doktorların azlığı ki bunun da yakında tamamlanacağı konuşuluyor. Binamız olmasına rağmen vatandaş Fatsa ve Ordu gibi yerlere gidiyor. Bu ise vatandaşa şu süreçte masraf oluşturuyor.

          Hayali bile güzel olan Fakülte veya Yüksekokul Kumru’yu canlandırır kanaatindeyim. Ancak, bundan önce şu anda Kumru’da görev yapan öğretmen ve memurların Kumru’da kalmalarına yönelik bir çalışmanın yapılması çok önemlidir. Bu da en çok yerel yönetimin üzerinde durması gereken bir konu olarak görülüyor.

          Şehirden uzak yerleşim birimlerine yapılan okullar bana göre çok yanlış bir durumdur. Gerek eski YİBO ya da Kumru İmam Hatip Lisesi şehre yakın bir yerde olmalıydı. Çarşıda azalan öğrenci azlığı ve öğretmenlerin şehir dışına gidiş gelişleri esnafı bitirmiştir. Mutlaka bunlara bir çözüm bulmak gerekiyor. Bu öğrenciler açısından da çok eksik bir durumdur.

          Ama ben şahsen Kumru’da bir bayan kuaför ve güzellik uzmanı olarak son derece memnun ve umutluyum. Gerek kamu ve gerekse özelde çalışan kim olursa olsun yaşadığı yeri öncelik görürse başarılı olur. Fatsa, Ünye ve Ordu’dan müşterilerimin olduğunu daha güzel bir hizmet için bizi ve Kumru’yu tercih ettiklerini söylersem meramımı daha iyi anlatmış olacağım.

          Selam ve Saygılar

          Mehmet SANSI / 04.01.2022 / Kumru Başkent Bayan Kuaför ve Güzellik Uzmanı

 

.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...