29 Ekim 2008

“KAN BAĞIŞI KAMPANYASI” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ


Cumhuriyetimizin 85. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kumru Kızılay Şubesi, Kumru Müftülüğü işbirliği ile Kumru’da “Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası “ düzenlendi. 29 Ekim Çarşamba Günü ilan edildiği gibi kampanya Kumru Belediye Binasının Eski Fiskomar’ın bulunduğu yerde 09.00’da başladı. Gönüllüler akşam saat 17.00’ye kadar kampanyaya destek verdi.


Ordu Kızılay Kan Bankası’ndan gelen bir ekip tarafından alınan kanlar Ordu Kızılay Kan Bankasında değerlendirilecek.

Her yıl birkaç kez yapılan “Kan Bağışı Kampanyası”na her kampanyada olduğu gibi bu kampanyada da beklenildiği gibi katılım yoğundu.

Kampanya doğrultusunda Resmi kurum amirlerinin yanı sıra Kumru Kaymakamı Serdar Demirhan, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, İlçe Jandarma Komutanı Erdin Eral, İlçe Emniyet Amiri Etem Öztürk bizzat kan vererek kampanyaya destek verdi.

Kumru Kızılay Şube Başkanı Beşir Öztekinci kampanya ile ilgili Kumru Haber’e şu açıklamayı yaptı. “ Kızılay Genel Merkezi bu kampanyayı yurt çapında sık sık tekrarlar. Bunun nedeni de bize verilen bilgiye göre “kan stoklarının azalması ve kan ihtiyacının artması” olarak söylenilir. Biz de Kumru Şubesi olarak bu kampanyayı Kumru Müftülüğümüzle birlikte her yıl birkaç kez tekrar ederiz. Hiçbir yerde olmayan bağış biz Kumrulularda çok fazla oluyor. Kumrulular kan vermenin önemini biliyorlar. Hem kendileri açısından ve hem de bir hastaya hayat olmalarından biz de memnunuz kendileri de. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Başkan Yardımcısı Erol Başar ise “ Bu kampanyada yaklaşık 112 ünite kan elde edildi. Şu anda kan alımları devam ediyor. Bizim yaptığımız tüm kampanyalarda bu rakamın altına hiç düşmüyoruz.

Kampanyanın uygulanması ve hayata geçirilmesinin zahmetli olduğunu belirten Erol Başar açıklamasını şöyle sürdürdü. “ Böyle olmasına rağmen başarılı bir şekilde kampanyamızı sonuçlandırıyoruz. Maddi olarak giderlerimizi ise başta Kumru Belediyesi ve hayırsever Kumrululardan karşılıyoruz. Kumru’dan katılımın çok olması dışardan bizi takip edenleri bile şaşırtıyor. Biz de bunlardan mutlu oluyoruz.” Dedi.

Kumru Müftülüğü personelinden ve Kumru Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özgen ise Kızılay’la Diyanet İşlerinin bir protokolü bulunduğunu belirterek Din Görevlilerinin bu kampanyaya her zaman destek verdiklerini belirtti.

Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu ise kan vermenin önemini belirterek “ Kumrulular bu işin bilincinde. Halkımızı kan vermeye özendiriyoruz. Bu konuda da çok büyük başarı elde edildi. Kampanyaya destek verenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kumru’da her kesimin gönlünde yer edinen ve yaptıkları çalışmalarla dikkat çeken Kumru Kızılay Şubesinin nerde olduğunu sorduğumuzda ise Başkan ve üyeler bizlere şu açıklamayı yaptı.

“Şu anda bir bromuz yok. Daha aktif çalışmamız için ufak bir mekâna ihtiyacımız var. Yakında da bu işi sonuçlandıracağız. Belediye Başkanımız Ticabi Civelek’le görüşüldü. Kumru Belediye Binasında uygun bir yerde bize bir oda tahsis edecekler. Büyük ihtimal başkanımız Kumru Kızılay Şubesinin bu problemini bir ay içersinde giderecek. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz”

Kumru Kızılay Şubeşi Yönetimi şu isimlerden oluşuyor. Başkan Beşir Öztekinci, Başkan Yardımcısı Erol Başar, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özgen, Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Yaktı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sait Erçal. *Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU
http://picasaweb.google.com/kumruhaber/KANBAIIKAMPANYASINAYOUNLG#

KAMPANYADAN DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN: http://picasaweb.google.com/kumruhaber/KANBAIIKAMPANYASINAYOUNLG#

************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...