28 Ekim 2008

Cep: “Bankalar, kriz sürecinde işadamlarına sorun yaratmamalı, kriz anlarında çözümcü ve yardımcı olunmalıdır”


Yaşanan krizin dünya ekonomisinin 1930'lardan sonra karşı karşıya kaldığı en ciddi kriz olduğunu söyleyen ANİSAD Başkanı Asım Cep, “Türkiye ekonomisi, kararlı, hızlı, acil önlemler alınmasını gerektiren bir durumla karşı karşıyadır” dedi.

“Türkiye, krize ciddi bir cari açık ile yakalanmıştır. Bunu göz ardı etmemek gerekir” diyen Cep, “Yapısal reformlar tamamlanmalı, mikro reformlar uygulamaya konulmalı, IMF ile ilişkiler yeni bir anlaşma çerçevesinde formüle edilmeli, AB uyum sürecine hız kazandırılmalıdır” dedi.


Kriz sürecinde İşadamlarının kredilerinin ve finansmanının kesilmemesi gerektiğine işaret eden Cep, bu şekilde bankacılık sektörüyle iş dünyasının arasında ki soğukluğun önlenebileceğini kaydetti.

Hükümet’in bankaları yakın tâkibe almasını talep eden Cep, “Hükümet piyasadaki gelişmeleri kontrol altına almalıdır. Sanayi üretiminin ve ihracatın durmaması için kredi imkânları sonuna kadar kullanılmalıdır” dedi.

Kamu bankalarının kredi açısından özel bankalara nazaran daha fazla titiz davranıp riske girmediklerini iddia eden Cep, krizleri, bankaların ve şahısların ganimet olarak görmelerinin etik olmadığına işaret etti.

Cep, bankaların krizde işadamları üzerinde bunaltıcı değil, çözücü ve uzlaşıcı olunmasını istediklerini kaydetti.

Piyasaların ve bankaların her zaman işadamlarına ihtiyacı olduğuna işaret eden Cep, İş hayatı inişli çıkışlı, risk ve badirelerle doludur. Bankalar, kriz sürecinde işadamlarına sorun yaratmamalı, kriz anlarında çözümcü ve yardımcı olunmalıdır” dedi.Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

****************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...