13 Temmuz 2010

Projeleri İle Örnek Muhtar Adayı Ahmet Karar /Bekir AKKAYA

Kumru’da “Karar Elektrik” olarak bilinen Yalnızdamlı Ahmet Karar Kumru Yalnızdam Köyünde Muhtar Adayı. Ahmet Karar muhtar olduğu takdirde köyü için yapacaklarını projelendirdi. Ahmet kararın yapacaklarını dosya haline getirmesi, Kumruda “örnek muhtar adayı” olarak gösterilmesine neden oldu.


1974 doğumlu Elektrikçi Ahmet Karar işindeki başarısını muhtarlıkta da göstereceğini söylüyor.

Karacalı Mahallesindeki
dükkânında görüştüğümüz Ahmet Karar “Neden Muhtarlığa
adaysınız?” sorumuza verdiği cevaplar şöyle…

Kumru’da tüm köyleri ve mahalleleri işim gereği sürekli dolaşıyorum. Yeni yapılan binaların yüzde doksanının elektrik tesisatını biz döşüyoruz. Köylerde gördüğüm ve her gün değişen iyileşmenin köyümde de olmasını arzu ediyorum.



Köylüler Aday Olmamı İstedi

Yalnızdam Köyümüzde komşularımın ve köylülerimin ısrarı üzerine muhtar adayı gösterildim. Kumrunun diğer köylerindeki yol ve su çalışmalarını köyümde anlatırken ve yapılması gerekenleri söylerken bana “Seni muhtar yapalım, bu problemlerimizi birlikte çözelim” dediler ben de ısrar üzerine kabul ettim. Seçildiğimde söylediklerimi köyüm Yalnızdam da gerçekleştireceğim.

Kendisi ile birlikte köyde 3 aday daha bulunduğunu söyleyen Kumru’da Ak Parti İlçe başkanı Hamza Karar’ın Amcasının oğlu Yalnızdam Köyü Muhtar Adayı Karar Elektriğin Sahibi Ahmet Karar konuşmalarını şöyle sürdürdü.

“Köyümüz Yalnızdam Kumru’ya çok yakın ve hatta Kumru- Fatsa arasında asfalt yolun kenarında sekiz mahallesi olan bir köydür. Köyümüzde 610 seçmen oy kullanacak. Bunlardan 220 oyu alan aday köyümüze muhtar olur. Bu durumda ben kendimi çok şanslı görüyorum. Hatta beni zorla aday yapanların hesaplamalarına göre dört yüzün üstünde bir oy alıyorum ki, bize bu konuda seçime kadar çalışmak düşüyor.”



Elektrik Direkleri Değişecek! Yol ve Su Problemi Kesin Çözülecek!

Elektrikçi Veysel Karar ve Astsubay Kazim Karar’ın kardeşleri olan Ahmet Karar köyün problemleri ile ilgili şu bilgileri verdi.

“Birinci hedefim köydeki tüm elektrik direklerini değiştireceğim. Su durumu köyümüzde istenildiği gibi değil. Su problemini köyde kesinlikle çözeceğim. Her ne kadar köyümüzün ortasında asfalt yol geçse de mahalle yollarımız yeterli değil. Kesinlikle hiçbir mahallemizin yol problemi kalmayacak ve her evin yanına kadar yolu ya asfalt ya da çakıllayarak yolların çamurunu ortadan kaldıracağım.”



Mezarlıkların Çevre Düzenlenmesi Yapılacak!

Okul, camilerin eksikliklerini gidermek için elindeki tüm imkânlarını kullanacağını ifade eden Muhtar Adayı Ahmet Karar mezarlılarda da çevre düzenlenmesi kesin yapılacak“ diyerek, “Vatandaşla devlet arasında bir köprü oluşturup, diğer köylerdeki başarılı muhtarları kendime örnek alarak köyde devletin bazı hizmetlerini almak için azalarımla işbirliğine gideceğim.” Dedi.



Arazilerin Orman Durumunu Düzeltmek İçin Dernek Kurulacak!

Köylerinin en büyük sıkıntısının arazilerinin büyük bir kısmının “Orman Arazisi” olarak görüldüğünü, hatta köylülerin bir ara tapu aldıklarını, daha sonra da tekrar tapuların iptal edilerek köylülere para cezaları ödettirildiğini söyleyen Muhtar Adayı Elektrikçi Ahmet Karar “ Muhtar olduğu takdirde bu problemi çözmek için Ankara’dan köye gelmiyeceğini, bu mağduriyetin ortadan kalkması için köylülerle birlikte bir dernek kuracağını” söyledi.

Köyünde diğer muhtar adayları arkadaşlarına da başarılar dileyen Örnek Muhtar Adayı Ahmet Karar’a başarılar diliyor, diğer adaylarımızın da köyleri ile ilgili projelerini ve yapmak istediklerini ziyaretcilerimizle paylaşmalarını arzu ediyoruz…Bekir AKKAYA/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...