20 Nisan 2008

KUTLU DOĞUM HAFTASINDA 1437 FİDAN DİKİLDİ

Kumru Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği her yıl değişik etkinliklerle kutladığı Kutlu Doğum haftasına, bu yıl bir yenilik ekleyerek Kutlu Doğum 20 nci yıl hatıra ormanına fidan dikimi yaptı . İlçemiz Düzoba yaylasında tahsis edilmiş olan araziye Kutlu Doğum’ un 1437 nci sene-i devriyesi olması sebebiyle 1437 adet fidan, Kumru müftülüğü personeli ve vatandaşlar tarafından dikilerek Kutlu Doğum Ormanı oluşturuldu. Fidan dikimine Kumru müftülüğü Din Görevlileri ve personeli dışında
Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, İlçe Müftüsü Abdullah Pamuklu, Orman İşletme Şefi Mutlu Uysal, Esnaf sanatkârlar odası başkanı Namık Evin, DYP ilçe başkanı Muammer Yaylak, Belediye meclis üyesi Faruk İcar ile ilçemizden bazı esnaflar katıldı.
Müftülüğün ağaçlandırmaya katkısı olması için Kumru Orman İşletme Müdürlüğü ile görüştüklerini ve kendilerine yer tahsis edildiğini belirten Müftü Pamuklu; “Kutlu Doğum Haftası olması dolayısıyla Orman İşletme Müdürlüğüyle görüşmelerimiz neticesinde Düzoba Yaylasında fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Orman İşletme Müdürlüğü Yetkilileri , müftülüğümüzün ekipleri ve halkımızla 2008 Kutlu Doğum Ormanı’nı oluşturacağız.bu anlamda yaptığımız ormanda Hz Peygamberin 1437. Kutlu Doğumunda 1437 adet fidanın dikimini gerçekleştiriyoruz.”dedi. İslam dininin ağaca büyük önem verdiğini dile getiren pamuklu; “Cennet’te bile güzellikler tarif edilirken bu güzellikler içinde ağaçlar da tarif edilmiştir. Yapmış olduğumuz görev de bir ibadet olarak zevkle yapılması gereken bir görevdir. Herkesin bu kutsal görevi yapmasını söylüyoruz. Keşke yeni yetişen nesle her yıl bir fidan diktirebilsek. Herkes ağaçlandırma çalışmalarına katılarak gereken hassasiyeti gösterirse o zaman amacımıza ulaşabiliriz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Din Görevlileri Derneği Başkanı M.Fahri Gürgezoğlu ise konuşmasında, bu yıl 20 ncisini kutladığımız Kutlu doğumun etkinlikleri başladığı yıl olan 1989 dan beri kutlanıyordu. Bizde bu kutlamalara her yıl Tasavuf musiki konseri,kurumlararası futbol turnuvaları gibi çalışmalar ile katılıyorduk.Kutlu doğumun 1437. Senesi münasebetiyle farklı bir çalışma ile 1437 fidan dikimi yapılması için buraya din görevlileri arkadaşlarla geldik.Bu faaliyetlerdeki asıl amacımız,Peygamberimizin ilahi evrensel mesajını anlamak ve bütün insanlığa anlatmak üzere bu faaliyeti gerçekleştirdik,dedi.

Fidan dikimi faaliyetinde bulunan Kumru Orman İşletme Şefi Mutlu Uysal ise yaptığı açıklamada;”Kumru İlçe Müftülüğü ve Kumrtu Din görevlileri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ve ağaçlandırma seferberliği kapsamında fidan dikimi çalışmalarına,Düzoba mevkiinde 250 sedir fidanı ile 1187 adet ladin fidanı dikimini gerçekleştirdik.Bu fidanlar uzun yıllarda yetişecek fidanlar olup,hep birlikte dikmiş olduğumuz fidanların gelişim sürecinde yapacağımız bakım çalaışmaları ile bu fidanların büyüyerek gelişimine katkı sağlayacağız.Bunun neticesinde inşallah ormanlık alanlarımızı artırarak gelecek Nesillere de güzel bir doğayı miras bırakacağız,dedi.

Fidan dikiminin ardından katılan herkese Diyanet-sen Kumru Temsilciliği tarafından yemek ikram edildi. Piknik havasında geçen gün içinde müftülük personeli haftanın yorgunluğunu atarken güreş yapanlar, futbol oynayanlar ve birbirleriyle muhabbetleri arttıranlar güne ayrı bir renk kattı.Gün sonunda Müftü Pamuklu katılan herkese teşekkür ederek programı tamamladı.

HABER : MURAT SÜĞÜMLÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...