22 Mayıs 2008

KUMRU HALK EĞİTİM “DOKUZ CANLI”YLA GÜLDÜRDÜ!

Kumru Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü “Dokuz Canlı” tiyatro eseriyle Kumruluları güldürdü. 22 Mayıs 2008 Perşembe Akşamı saat 20.30’da Erçallar Kültür Sarayında Kumru Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Tiyatro Grubu yaklaşık bin kişiye iki saat unutamıyacakları keyifli bir oyun sergiledi. Tayfun Türkili’nin yazdığı ve Kumru Halk Eğitimi Merkezi Müdürü D.Mehmet Muslu’nun yönettiği iki perdelik komedi oyununda, metresi ile evlenebilmek için karısından ayrılmaya karar veren fakat ayrılmayı Kabul etmeyen eşini öldürme teşebbüslerinde başarılı olamayan Faruk’un komik durumun konu ediliyor.

Kadın-erkek ilişkilerini ve aldatmayı değişik bir açıdan ele alan oyun, eğlenceli ve tempolu yapısıyla Kumrululardan tam not aldı. Salonu dolduran Kumrulu izleyicilerin kahkahalara boğulduğu oyunda, sedyeciler karakteri büyük beğeni topladı.

İzlemeyenlerin mutlaka izlemesi gerek oyunun kısaca serüveni şöyle; Sevgilisi Mine ile evlenebilmek için karısı Güzide’yi boşanmaya ikna edemeyen Faruk, çareyi O’nu öldürmekte bulur. Her cinayet girişiminde işler ters gider ve eşini öldürmeyi bir türlü başaramaz. Kendi sakarlığı ve beceriksizliği yetmezmiş gibi, başına bela olan sedyeciler, herşeye burnunu sokan garson, huysuz komşu ve kiralık katil, Faruk ’un önündeki en büyük engellerdir. “Oyun içinde oyun” dedirticek türden olayların yaşandığı ve Oyunda yer alan başta Faruk ve Güzide rolündeki oyuncular ve özellikle de Mine ve sahnede yer alan tüm oyuncular izleyicilerden tam not aldı.

Salon ve Sahneden Notlar:
Salon oyunun başlamasından 45 dakika once tam olarak hazırlanmıştı.

Protokol yerleri ayrılmış ve gelenler en güzel şekilde yerlerine oturtuldu. Hiç bir kargaşa yaşanmadı. Bir olay nedeniyle protokolda bulunan bazı görevliler oyundan ayrılmak zorunda kaldı.

Tiyatro başlamadan once Kumru Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü folklore grubu Güner Gürgezoğlu yönetiminde yöresel oyunlar sundu. Büyük alkış aldı.

Salonda yaklaşık bin kişi büyük bir keyifle tiyatroyu baştan sona izledi.

Kumru’nun sevilen siması Ziya Işık sahneye çıkınca salonda sessizlik ve şaşkınlık yaşandı. Önce Ziya Işık’ın sert tepkisi ve gürültü yapmayın, ayıp olmuyor mu? Sözleri salonda gerçek algılandı. Daha sonra da bunun bir rol olduğu anlaşılınca da salonda bulunan izleyiciler derin bir nefes aldı.

Sedyeciler Erdem ve Erhan salondan tam not aldı.

Başrol oyuncusu Faruk, eşi rolündeki Güzide, metres rolündeki Mine dört dörtlüktü. (Kardeşlerimizin isimlerini bilemediğimiz için yazamadık.B.A.)

Sahne son derece iyi hazırlanmış ve seste o derece mükemmeldi.

Kumru Halk Eğitimi Müdürü D. Mehmet Muslu’nun yönetttiği oyunun başarısı sadece sahnede değil salonda da hissedildi. Davetiyelerde özellikle “çocuk getirilmemesi ricası” Kumrulular tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu nedenle olsa gerek salonda pek çocuk gözükmedi.

Oyun esnasında ara sıra kapılar açılsa da Kumru’da ilk kez bu kadar sessiz ve olması gerektiği şekilde Kumrulular tiyatro izleme keyfini hissetti.

Bana gore tek eksik hiç ücret alınmaması idi. Bu tür proğramlarda mutlaka ücret alınmalı sanatın değerini düşürecek bu tür davranışlardan kaçınılmalıdır…

Son söz: Bu oyun diğer ilçelerde de oynanmalı ve Kumru’muzda da tekrar izlenmeyenlere izleme imkanı verilmelidir…Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...