16 Aralık 2017

Fizmede Bayramı Yaşamak/ Metin Pile

Metin PİLETarih: Cts 26 Eyl 2009 10:25:52 CEST
FİZMEDE BAYRAMI YAŞAMAK

……Ve beklenen gün geldi.

Bugün Ramazan Bayramı. Sabah saatlerinde akın akın camiye koşan cemaat. Camide huşu ve sevinç içinde kılınan bayram namazı. Namaz sonrasında, sabah yelinin estiği, huzur atmosferinde bayramlaşma. Büyükler önde, gençler ve küçükler arkada. Herkesin sevinci gözlerinden, yüzlerinden okunuyor. Bu gün burada küsmek yok, üzüntü yok, sevinç var, mutluluk var. Küçük espiriler patlatılıyor. Ayak üstü sohbetlerde. Dualar ediliyor, bir dahaki ramazana tekrar ulaşmak için. O kadar huzur dolu, sevinç dolu ki , cami yanı, sanki uzaklara giden yakınlarımız, annelerimiz, babalarımız, dedelerimiz bayramlaşmaya gelmiş. Maneviyatın dorukta olduğu günlerden birini daha yaşıyoruz. Bayram sabahı. Şevket Dayının dağıttığı küçük bir şekerle mutluluğumuz perçinleşiyor. Hep bir ağızdan Cami İmam Hatibimiz Kemal Hocanın duasına amin diyoruz. Gökyüzünde yankılanan, Amin, amin……

Evlere dağılıyor, cemaat anne ile eş le dost la bayramlaşmaya. Aynı heyacan ve aynı huzur atmosferi ile.

Bayram var deniliyor, bayram. Dereköyde büyük bayram var. İmkanı olan, işi olmayan Dereköye akın ediyor. Dereköy bayrama hazırlanmış. Organizeler yapılmış. Esnaflar yerlerini almışlar. İnsanlar fındıktan, günlük hayattan bahsediyor. Herkes en güzel elbiselerini giymiş, bayram yerine doğru akın ediyor. Küçüğü, büyüğü, gençi, yaşlısı, zengini fakiri, sanki fizmenin küçük mahşeri. Herkes farklı, ancak Ortak olan ise insanların yüzlerindeki tebessüm, mutluluk ifadesi. Devlet erkanı da orada. Milletvekili, Kaymakam Bey, Cumhuriyet Savcısı, Belediye Başkanları.

Güreşler tertip edilmiş, güreşler yapılıyor. Desdeklenen pehlivanlar candan alkışlanıyor. Alta düştüğü zaman. –Hadi pehlivan göreyim seni. – Tak artık şu sarmayı. – Of be! Nasıl da attı. Diye gönülden geçenler dillere düşüyor. Heyacan dorukta. İnsanlar kumun ıslağına, ayakta durmanın ya da oturmanın sıkıcılığına aldırmadan saatlarce er meydanında. Tepeler dolu, ağaçlar evlerin üstleri dolu. Kuşlar ağaçlar arasında şakırken, fizmeli ile bayramlaşıyor sanki. Serçeler dereköyün üzerinden uçarken, insanları, pehlivanları selamlıyorlar.

Bu bayram organizesini tertip eden heyete teşekkür ediyor ve diyorum ki fizmede, Dereköy de , köyümüzde bayram anlatılmaz yaşanır.
Rabbim, bizleri aynı heyacan, sevinç ve aynı mutluluk ile nice bayramlara ulaştırması dileği ve temennisi ile.  
metin.pile@hotmail.comhttp://www.fizmeli.com
KAYNAK : http://www.fizme.com/index.php?option=com_akobook&Itemid=37&startpage=26
©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 ©© Sitemizde yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir. ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...