16 Ağustos 2008

FINDIKÇI FİYAT BEKLİYOR/MURAT YÜREKLİ'NİN HABERİ


Orta Karadeniz Bölgesi ve Batı Karadeniz Bölgesinde yaklaşık 8 milyon kişinin geçim kaynağını oluşturan fındığın şu ana kadar fiyatının belirlenmemesi üreticileri endişelendiriyor.Bu bölgelerde özellikle Ordu ,Giresun ve Düzce illerinde binlerce ailenin tek geçim kaynağı fındık.Sahil kesimlerinde Ağustos ayı sebebiyle toplanmaya başlayan fındık, iç kesimlerde de açıklanan tarihlere bakılmaksızın üreticiler tarafın toplanıyor. Fiyat belirsiziği ise üreticileri ayrıca düşündürüyor.


İlçemizde de geçtiğimiz günlerde insanlar fındıklarını yer yer toplamaya başladılar.Fakat fiyatların açıklanmaması sebebiyle fındıklarını neşeli ve moralli olarak toplamıyorlar.

Önceki yıllara göre hayli fazla olan fındık üreticiyi ayrıca düşündürüyor. Üreticiler arasında, -fazla olan her şeyde olduğu gibi- fındığın da fazla olması sebebiyle fiyatının ucuzlayacağı görüşü hakim.

Karadenizdefındıktan geçimini sağlayan illerde olduğu gibi ilçemizde de her şey fındığa endeksli. Düğünler,nişanlar,sünnetler ve ev yapmalar. Hemen hemen her şey fındığa bakıyor. Onun içindir ki üretici belirlenecek fiyatları dört gözle bekliyor. Mahsülün bol olması sebebiyle piyasaların da canlanacağı tahmin ediliyor.





Murat Yürekli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...