15 Ağustos 2008

Hatipli Eski Belediye Başkanı Zeki Kütük Vefat Etti


Hatipli beldesinin kurucusu ,ve İlk Belediye Başkanı Zeki Kütük(67) Uzun zamandır tedavi gördüğü hastalığı sebebiyle vefat etti.

Kurulmasın vesile olduğu ve 12 yıl Belediye Başkanı olarak görev yaptığı Belediye binası önünde sabah bir tören düzenlendi ve törende Hatipli Belediyesi ve beldesini kurarken yaptığı hizmetler anlatıldı. Halen Belediye Başkanı olan Ahmet Özcan Kütük'ün ağabeyi olan Zeki Kütük'ün cenazesi ,burada toplanan halktan helallik istendikten sonra Hatipli Camiine kaldırılarak burada kalabalık bir cemaat tarafından
Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazına müteakiben aile mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Ak Parti Milletvekili Eyüp Fatsa,Ak Parti İl Başkanı Fatihan Ünal,İFatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan,Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek ve Belde Belediye Başkanları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

1941 yılında Fatsa Eski Kargucak köyünde doğan Zeki Kütük ,Bu köyün muhtarı olan babası Kütoğlu Mehmet efendiden sonra bu köyde uzun yıllar muhtarlık yaptı.Muhtarlığı döneminde halkla iç içe köyünün her sorunuyla ilgilenen Zeki Kütük,1987 yılında önderlik yaparak Eski ve Yeni Kargucak köylerini birleştirerek,bugünkü Hatipli Beldesinin kurulmasını sağlamıştır.O dönem Hatipli Beldesinin ilk Belediye Başkanı olmuş ve 1999 yılına kadar toplam 12 yıl Belediye Başkanlığı yapmıştır.10 çocuk babası olan Zeki Kütük,Personeliyle vedalaşarak 1999 yılında aktif siyaseti bırakmıştır.


Murat Yürekli/KARADENİZ HABER POSTASI

1 yorum:

  1. Ahmet SARIKAYA

    Hepimiz için büyük Allah mekanını cennet eylesin, ailesine de sabırlıklar versin...

    YanıtlaSil

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...