25 Aralık 2021

Sınır Davaları (2012) /Ekrem Saygı Yazısıdır

Genel olarak bölgemiz de insanların çoğu birbirlerinden şikayet edip dururlar. Yolların yapılmayışından ve yollarının dar olduğundan yakınırlar. Fakat yol kenarlarından ve komşularının sınırlarından kendi sınırları içerisine kattıkları bölümü kar sayarlar.

Hemen her olayda içlerindeki şeytani ilişkileri artırarak karşılarına konanları suçlama kolaylığına kapılırlar. Kendilerinin haksız

olduklarını bildikleri halde, haklı çıkmak için “şeytana çarığı ters giydirirler”

Yaklaşık 15 yıldır görevlendirme ile, tahkikat yapmak üzere basit ve kayda değer olmayan davalara katıldım, önce konuyu ciddiye alır, çok önemli bir konu zannederek şikayetçinin tuttuğu araç ile olay yerine gideriz.

Konuyu inceleyip baktığınızda, ya kardeş, kardeşin sınırını 10 cm. geçmiş, ya da komşu komşunun yolunu 10 cm daraltmıştır. Bunu neden yapmıştır…? Gasp ettiği yer kendisine çok fayda getirmediğine göre ciddi bir sıkıntı var demektir…

 Bir de kadınlarımız olayın içerisine girdiler mi kıyamet koptu demektir. Olay yerine geldiğinizde yöneticilerden hiç kimse bulunmaz. Muhtarlarımız oy kaybına uğrayacağı korkusu ile işin içine girmezler. Vatandaş ta soluğu,ya adliye önünde, ya da kaymakamlığın önünde alır. Yapılacak bir çok masrafın adından, yaşamları boyunca akılları ile vicdanları arasına öfkeden duvar örerek yaşarlar, sonra cenazelerini beraberce kaldırırlar…

02.08.2007 Tarihinde Fizme Beldesi Kurtuluş Mahallesinde yol ile ilgili şikayet üzerine davaya gittim. Yaklaşık 20 kişi toplanmıştı. Aslında ortada dava edilecek hiçbir sebep yok gibiydi, yer, yer kazıklar 5şer 10 nar santim yola kaymış. Kendilerine neden basit davalar için birbirinizden şikayetçi oluyorsunuz? Muhtarınız var, Belde başkanınız var, neden onlarla bir araya gelip olayları yerinde halletmiyorsunuz dediğim de.

 Belde başkanının kendileri için “ O yol onlara çok bile, ne halleri varsa görsünler” Ayrıca Belde başkanının yüzünü dahi göremediklerini böyle küçük işlerle uğraşmadığını büyük işlerin peşinde olduğunu söylediler.

Bence Karadeniz bölgesi araştırılması gereken bir bölge. Bu bölgede şeytan işini tam yapıyor. Köy ve kentlerimizdeki insanlar birbirleri ile husumet halinde, kardeş kardeşe düşman. Arazilerin dar oluşundanmıdır yoksa başka sebeplerden mi bilmiyorum ama, içlerindeki şeytanın vesvesesi ile öfkeden kudurmuş bir şekilde kısacık yaşamlarını kendilerine zindan ediyorlar.

Ekrem Saygı /22 Haziran 2012 /Kumru Haber Yazıları

.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...