17 Ocak 2023

Fizmeliler Derneği Kurulmasına Yönelik Davetiye (1999)

            Sayın ..............................................................


Bildiğiniz gibi Fizme, gerek nüfusu, tarihi ve yetişmiş beyin gücü ile İlçemiz Kumru’nun en önemli bir köyüdür. İki belde belediyesi, bir köyü ve sayısız mahallesi bulunmaktadır. Geçmişten bu güne kadar iki dini bayramda halkın bir araya gelerek kutladığı güzel bir geleneği mevcuttur. Yine Fizme topraklarında büyük alimlerin mezarları bulunmaktadır. Abdi Hoca, Hamit Hoce ve Abdullahi mekki Hazretleri gibi büyük alimler yetiştirmiştir.

            İstatistiki bilgilere göre en fazla okur yazarlık oranı Fizmededir. Gerek Kumruda ve gerekse Yurt genelinde çok önemli mevki ve makamda bulunan yetişmiş insanları bulunmaktadır.

            Ancak günümüzde bu tür etkenler kendi başına veya bireysel olarak bir anlam ifade etmemektedir. Anlamlı ve aktif durum için günümüzde insanların birlik ve beraberlik içersinde, ortak amaçlar doğrultusunda çalışmaları, güçlerini birleştirmeleri ile mümkün olmaktadır.

            Bu amaçla Fizmelinin bugün ve gelecekte maddi ve manevi olarak bugününü ve geleceğini olumlu bir şekilde etkileyeceğine inandığımız “FİZME KÜLTÜR DAYANIŞMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ” nin kurulmasının çok faydalı olduğuna inanmaktayız. Sizde böyle bir derneğin kurulmasının faydalı olduğunu düşünüyorsanız görüş ve düşüncelerinizi bildirmek, kurulma aşamasında bizlerinde bir katkısı olsun arzu ediyorsanız en azından birlikte bir çay içmek maksadıyla 15/02/1999 tarihinde  saat 19:00'da  KINALILAR ÇAY BAHÇESİ’ne sizleri de davet ediyoruz.

            Saygılarımızla. 02.02.1999

          Abdul Hamit Abacı   Halis Anduz   Mehmet Bilgü   Bekir Akkaya
          Kuyumcu                   Esnaf                   Eczacı              Öğretmen

 

.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...