31 Mayıs 2022

Uydurma CANAVAR HABERİMİZ Epey Konuşulmuştu

         Her şey, koyun güden çobanın "koyunlarımı canavar parçaladı, canavarı gözlerimle gördüm" demesi ile başladı. 2 koyunun parçalanmış olması bile belde halkını inandıramadı. Birkaç gün sonra ise beldenin tam ortasında   geçen derenin hemen yakınındaki ormanda homurtu sesleri belde halkını ayağa kaldırdı. Durum Belediye Başkanı Hüseyin Yanar'a bildirilerek başkanla birlikte meraklı köylüler kazma ve küreklerle ormana yürüdüler. Ormana yakınlaştıkça çoğalan homurtu sesleri bir parça köylüleri korkutmuş olsa da dalga geçenlerde yok değildi. Bir anda gördüklerinden şaşkına dönen Belde halkı sağa sola kaçmaya başladı. Büyük bir gürültüyle ormandan uzaklaşmaya çalışan Canavar karşılarındaydı. Üç katlı bir ev büyüklüğünde bir ejderha gibi dört ayağının üstünde   çalılıkları yaslaya yasla yürüyordu. Kuyruğu bedeninden biraz büyük yaklaşık on metre kadardı. Hiçbir can kaybı olmadan canavarı bütün belde halkı çobanın söylediği gibi kendileri görmüştü.

            Üç gün sonra aynı ormana giden vatandaşlar canavarın yavruları ile karşılaştılar. Başkan Hüseyin Yanar'ın talimatı ile korumaya alınan yavru canavarlara "Yukarı Damlalı Canavarı" adı verildi. Ancak belde sakinleri korku içinde. Canavar her an yavruları içinde olsa köye dönerek zarar verir diye nöbetleşe gece sabaha kadar canavarın köye girmesini önlemeye çalışıyorlar.

            Makamında görüştüğümüz Yukarıdamlalı Belediye Başkanı Hüseyin Yanar " Beldemizde canavarın zarar vermemesi için gereken önlemleri aldık. Başlangıçta inanmamıştım ama Kendim gözlerimle gördüm. Ormanda bulduğumuz 3 tane Canavarın yavruları elimizde. Konunun incelenmesi için uzmanları beldemize davet ediyorum. Şu anda canavarın yavruları canlı olarak elimizde bulunmaktadır" dedi. Köylüler olarak asıl amacımız yavru canavarın analarını yakalamaktır. Şimdilik köyü koruma altına alarak halkı sürekli uyarıyoruz." Açıklamasında bulundu. *Bekir AKKAYA*22 Oca 2006 02:19 /TEMPO DERGİSİ



.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...