13 Mayıs 2022

Yan gelip yatacak, hep yaz ayı sanacak, kış gelince de kendine acındıracak

Önceden yazmıştım yine tekrar edeceğim. Uzun değil iki cümle ile. O da şu: "Cehennem yüzleşme vay anasına deme yeridir." Dünyadaki yaptıklarınızın önünüze getirildiği bir yerdir.

Bedavadan yaşayanlar ucuzundan tercih edecek. Pahalısının yanına bile yaklaşmayacak. Bakacak bakacak ve hep yalanacak. Ukalalık hiç yapmayacak. En azından bu saatten sonra sınır aşmayacak. Kalıbını ve kalitesini bilecek. Yerini ve konumunu da…Ağırlığını ve uzunluğunu da…

            Oh ne güzel ne ala. Yan gelip yatacak, hep yaz ayı sanacak, kış gelince de kendine acındıracak.  Sonra da çorbaya ortak olacak ve hiç sıkılmayacak.

            İşte bu kadar ucuz değil. Çırpınsan da geçmişinle yüzleşen ve kıpkırmızı kızaracan.

            Bedavadan yaşayanlar ucuzundan

            Ne ektiyse o. Ne yaptıysa o. Onunla idare edecek. Pişmanlık duysa da ah vah dese de o cehenneme girecek. Hiç kurtulamayacak.

            Başkalarını gözleyeceğine geçmişine bakacak. Durumuna bakıp biriktirmedikleri alanlarda kendine yer aramayacak. Ezilecek büzülecek ve hep yüzleşecek. Kızaracak bozaracak…

            Cehennem yüzleşme yeridir. Bu dünyada katlanamıyorsanız orada işiniz çok daha zor. Kızacağınıza ya da kızdıranları oraya buraya şikayet edeceğinize kendinizle yüzleşin. Belki orada kurutulursunuz. Konumunuza bakın, durumunuza bakın, çapınıza bakın, kalıbınıza bakın…Onun bunu gözleyeceğinize kendinize bakın!

            O kadar ucuz değil bir yerlerde olmak. Kolay da değil. Dışlanacak ve aşağılanacaksınız. Başka ne bekliyorsunuz. Halinize bakın. Nereye uygunsanız orada durun. Hala yerinizi tespit edemediyseniz  bir uzmanına sorun.

            Uzak duracaksınız. Başkalarını rahatsız etmeyeceksiniz. Bir yerlerde görünerek birilerini yanıltmaya kalkışmayacaksınız. Zaten tanınıyor ve biliniyorsunuz.

            Bazıları bilmese de  sizi çocukluk arkadaşlarınız biliyor. Komşularınız akrabalarınız biliyor. Okul ya da asker arkadaşlarınız biliyor. İş ya da bir şeyleri paylaştığınız birileri biliyor. Yani kimi kandıracaksınız. Nereye kadar kandıracaksınız.

            Geçmişinizle yüzleşemiyor ve referans gösteremiyorsanız kendinizi siz nereye koyuyorsunuz.

            Siz en iyisi yabancılarla haşir neşir olun. Hatta sizi tanıyanlardan uzak durun. Tanınmayan mıntıkalarda uzun olmasa da iyi satış gerçekleştirebilirsiniz. Bunu deneyin bunu gerçekleştirin. Hatta buralarda kendinizi evliya bile tanıtabilirsiniz.

            Ukalalık yapmayın. Küfre batmayın. Canınızı da sıkmayın. En azından en yakın diye atteddiklerinize yaptıklarınızı yeni tanıdıklarınıza yapmayın. Öte tarafa da bu kadar pis ve kirli olarak gitmeyin.

            Kimse bizden ruhsuz ve çapsız kimselerle muhatap olmayı beklemesin. Biz o mıntıkaları çoktan terk ettik. Kendine hayrı olmayan birilerinin, başkalarına hayrı dokunacağını kimse söyleyemez. Birileri ile beraber olmak ya da fotoğraf çektirmek bari kanuni bir durum değildir. Ağız kokularına bu kadar dayanabildik kimse kusura bakmasın! Bekir AKKAYA/29 Haziran 2008/ KUMRUTV


.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...