13 Eylül 2008

ANASİAD Başkanı Cep'ten yerel yöneticilere ince mesajlar


Anamur Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Asım Cep Mersin'de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC)'yi ziyaret etti. Cep'in Anamur yerel yönetiminin eksiklerini de dile getirdiği ziyaretlerinde ANASİAD Genel Sekreteri İbrahim Ertan'da hazır bulundu.



ANASİAD Başkanı Asım Cep, MTSO ziyaretinin ardından geldiği Mersin Gazeteciler Cemiyetinde Başkan Ahmet Ünal ile bir süre görüştü. Anamur'un ekonomik yapısı hakkında ve sorunlarını içeren bilgileri MGC Başkanı Ahmet Ünal'a aktaran Cep, Anamur'da 5 yıldızlı otellerin olmadığını söyledi.

Cep, "Anamur'un Turizm'de, Ulaşım'da, Tarım'da ayrı bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Turizm olarak gelişmemiş bir konumdayız, 5 yıldızlı otellerimiz yok. Bundan sonra işte hep beraber sizlerin sayesinde bizde önümüzü açmaya çalışacağız. Zaman- zaman Kültür ve Turizm Bakanımızı ziyaret ederek Anamur'un sorunlarını aktardık.



ANAMUR'UN HERŞEYİ MUZ

Anamur Ekonomisinin temelini muz üretiminin olduğunu vurgulayan ,Başkan Cep, ilkel çalışmalar ile sıkıntı çekildiğini dile getirdi. Cep, "Anamur'un her şeyi Muz üzerine kurulmuş. İlkel çalışmalarımıza birde ulaşım sorunu ekleniyor. Muzun özelliğidir. Mayıs ayından Ekim ayına kadar Muz'u bir yerden bir yere taşımak zordur"dedi.



ULAŞIM TURİZMİ DE ENGELLİYOR



ANASİAD Başkanı Asım Cep, Anamur yöresinin turizme elverişli olduğunu ancak yerel ulaşımın iyi olmamasının gelişmeyi önlediğini söyledi. Cep,

"Zaman-zaman turizmciler, yerel yönetim yüzünden sıkıntı çekiyor. Yerel yönetimler ulaşıma gereken ilgiyi göstermediğinden ulaşımda sıkıntı çekiliyor.

Bunların önünü açmak için önümüzdeki seçimlerde, ulaşımda, tarımda, turizmde, bunları kim yapabilir diyerek, bu tür insanların yanında olmayı düşünüyoruz" dedi.



MGC BAŞKANI ÜNAL: GAZETECİLER ANAMUR'A GİDECEK



Mersin Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ahmet Ünal ise ANASİAD'ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Ünal, "Anamur'da da sizin şahsınızda ANASİAD'ın verdiği mücadeleyi görüyoruz. Biz Anamur'un geleceği için verilecek mücadele de hep yanınızda olacağız" diyerek Ekim ayı içerisinde Cemiyet üyesi gazetecilerle birlikte Anamur'da ki günlük seminer vereceklerini belirterek, o gün orada Anamur'un sorunlarını daha iyi öğrenerek Anamur'a katkı vereceklerini sözlerine ekledi. Bekir AKKAYA/KUMRU HABER

*******************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...