19 Eylül 2008

KALDIRIMLARA ÇÖP BIRAKMAYI KİM ENGELLEYECEK?


Kumru Belediyesinin kaldırım ve ışıklandırma çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Geçen yıllarda yapılan Kumru Atatürk Caddesindeki çalışma ilçemizin tüm sokaklarında büyük bir heyecanla vatandaşlar tarafından izleniyor. Kumru’nun güzelliğine güzellik katan ve tüm insanların takdirini kazanan çalışmalar son zamanlarda uygunsuz çöp atmalarla bir anlamda kirletiliyor.



Gece saat ikilerde balkonlardan “elekçi deresine” çöp atma alışkanlığına bir yenisi daha ekleniyor. Kimsenin olmadığı ve özellikle gecenin geç vaktinde birikmiş çöpler kaldırımlara rastgele bırakılıyor. Uygunsuz poşetler içersinde kaldırımlara bırakılan çöpler köpekler tarafından dağıtılarak güzelim kaldırım ve yol mikrop yuvasına dönüştürülüyor. Ve bu duruma da hiçbir yetkili dur demiyor. Hatta bazı aileler tepkilerinin yanında kendilerinin bırakıldığını düşünenler tarafından rahatsızlık duyduklarını ifade ederek belediyeye şikayete hazırlanıyor.

Özellikle ara sokaklar ve merdiven başları çöplerle dolduruluyor. Son zamanlarda ana caddelere de bu çöp bırakılmasına çok sık rastlanıyor.

Kendi çöpünü ve pisliğini üç adım öte çöp kovalarına bırakmayıp, bırak şehrin temizliğini halkın sağlığını hiçe sayan bu insanlara kim dur diyecek? Elekçi Deresini doldurduk zaten bari sokak ve kaldırımları çöplerle doldurmayalım! BEKİR AKKAYA/  KUMRU HABER/KUMRU

*********************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...