20 Eylül 2008

KUMRU’DA TOPRAK MAHSÜLLERİ ALIMLARA DEVAM EDİYOR


Kumru Toprak Mahsulleri Ofisi Ekip Şefliği Fındık alımlarına devam ediyor. 11 Eylül Perşembe günü alımlara başlayan ekip Kumru’da günde yaklaşık 35 ton civarında fındık alıyor. 2009 yılının Mart ayına kadar sürmesi beklenen alımlarda son yılların en çok fındık alımı gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.


İnternet ortamından sıra alan fındık üreticileri internet ortamından aldıkları randevu belgesini ve diğer belgeleri alımın yapıldığı Erikçeli yolu üstündeki Kumru Fiskobirlik yanında bulunan Toprak Mahsülleri Ofisi yetkililerine fındıklarını teslim ediyor.

Görevlilerce fındığın fiziksel analizi yapıldıktan sonra randıman ve nem oranına bakılıp kriterleri uyan fındıklar fiyat değerlendirilmesi yapılarak alımı gerçekleştiriliyor. Şayet fındıkta rutubet ya da taş topraklı olanlar varsa ileriki bir tarih olan Pazar gününe gün verilerek alımlar gerçekleştiriliyor. Çürük, randımanı kırkın altında buruşuk onun üzerinde olan fındıklar için alım yapılamıyor.

Bu kriterler bakanların imzaları ile belirlenen kriterler olup ölçülerde bir başka değişikliğe gidilemiyor.

Üreticilerin zorluk çekmemesi için evrakların fındık teslim edilirken tam olması gerekiyor. Belgeler ise; randevu belgesi, banka hesap cüzdanının ya da TMO için bankamatik ve hesap cüzdanı fotokopisi ve nüfus cüzdanı fotokopisi, ayrıca çalışanlar ve emekliler için çalıştığı kurumdan kimlik bilgileri ve memursa emekli sicil, işçi ise SSK numarası gerekmektedir. Emekliler için ise emeklilik cüzdanı ya da sağlık karnesi fotokopisi gereklidir. Ya da Bağkurdan muafiyet belgesi getirmesi gerekmektedir. Aksaklık olursa üretici mutlaka telefonu belgeler arasına koymaları kendilerinin yararına olduğu belirtilmektedir. Ayrıca en önemli husus ürün sahibinin kendisi yani belgelerde adı yazan kişinin fındığı teslim ederekn hazır olması gerekmektedir.***Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

*****************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...