18 Eylül 2008

Tamer TOMAKİNOĞLU :"Öğretmenlere Yapılan Haksızlığa Son Verilsin!


Eğitimciler Birliği Sendikası Ordu Şube Başkanı Tamer TOMAKİNOĞLU yaptığı yazılı basın açıklamasında 2005/73 Sayılı Genelge gereği Anadolu liselerine atanan, daha sonra Danıştay 2. Dairesi’nin kararı gereği atamaları iptal edilen öğretmenler çifte mağduriyet yaşamaktadırlar dedi.



Tomakinoğlu, Danıştay kararıyla atamaları iptal edilen öğretmenlerin durumuna değinerek, bu mağdur öğretmenlerin Haziran ayında yapılan sınava katıldıklarını . Ancak yapılan duyuruda öğretmen ihtiyacı olan okulların tümü münhal gösterilmediği için öğretmenlerin ihtiyaç olan okullara başvuruda bulunamayarak mağduriyetlerin bir kat daha arttığını dile getirdi.
Tomakinoğlu açıklamasına şöyle devam ett:”Sonuçta sınavı kazanan öğretmenlerin, boş olan binlerce okula atamaları yapılmadı. Mahkeme kararıyla mağdur olan öğretmenler, daha önce çalıştıkları okullar münhal gösterilmediği için atamaları yapılmadığı gibi teftiş raporu ile ceza almışçasına, özür durumlarına bakılmaksızın istekleri dışındaki okullara gönderilmeye çalışılıyor.
Bakanlığın bu garip uygulaması, öğretmenlerin tepkisini çekiyor. Danıştay’ın Anadolu Lisesi genelgesini iptal etmesiyle adeta yıkılan öğretmenlerin ellerinden alınan haklarının verilmesini istiyoruz.

Hem yargı kararı sonucu hem de Bakanlığın
haksız uygulamasıyla mağduriyet yaşayan öğretmenlerimizin atamaları sırasında karşılaştıkları hakkaniyetten uzak uygulamaların gözden geçirileceğini umuyoruz.

Danıştay’ın iptal kararına Bakanlığın yanlış uygulamaları da eklenince uğranılan haksızlık artmış, Bakanlığın uygulamalarıyla da iş iyice sarpa sarmıştır. Öğretmenlerimizin maruz kaldığı mağduriyetin giderilmesinin takipçisi olacağız” dedi.

Bir çift sözümüz de, öğretmenlerin mağdur olmasına neden olan davayı açanlara olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Ordu Şube Başkanı Tamer Tomkinoğlu sözlerine şöyle devam etti:” Eğitim çalışanları adına örgütlenen sendikalar, idari konuları yargıya taşırken müvekkillerinin haklarını korumalı, onlara ihanet etmemelidir”.




Tamer TOMAKİNOĞLU
EĞİTİM BİR SEN ORDU ŞUBE BAŞKANI

****************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...