5 Şubat 2008

Dünya’nın En Uzun Burunlu Adamı Kumru’da!

Çevresinde Pinokyo Dede olarak bilinen 80 yaşındaki Kumrulu Mehmet Gül Dünyanın en uzun burunlu adamı olduğu ortaya çıktı. Bilindiği gibi Rize'de 1998 ve 2000 yıllarında düzenlenen Uluslararası Uzun Burun Yarışması'nda 8.8 santimlik burnuyla birinci olan ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Artvinli Mehmet Özyürek(60) dünyanın en uzun burunlu adamı olarak biliniyordu. Altın Burun Şampiyonu olan Mehmet Özyürek’in burnundan çok uzun burna sahip olan Kumrulu Mehmet Gülün burnu şampiyonun burnundan çok fazla uzun. Ölçülmeden dahi fark edilen Mehmet Gül’ün burnu bizim ölçülerimize göre tam 14 santim.
Pinokyo Dede olarak bilinen ve Dünyanın en uzun burnuna sahip olan Kumrulu Mehmet Gül aslında bir dünya şampiyonu olduğunu ve uzun burun yarışmasına katılmamış olsa da altın bir burna sahip olduğunu belki de bilmiyor.
Biz buradan duyarlı Kumrulu insanlara ve Kumrulu sivil toplum kuruluşlarına ve
yetkililere seslenmek istiyoruz.
Kumrulu bir insanın uluslar arası yapılan bir yarışmada birinci olup ve “Guinness Rekorlar Kitabı”na girmesini arzu ediyorsanız Pinokyo Dedemize yardım elimizi uzatıp bu yarışmaya katılmasını sağlayalım. Dünyaca çok meşhur olan “Guinness Rekorlar Kitabı”na Kumru’nun da adını yazdıralım.
Kumrulu Mehmet Gül 80 yaşında olup bekar olarak yalnız yaşadığını ve her türlü yardıma da muhtaç olduğunu özellikle de belirtmek isteriz.
NOT : Dünya şampiyonu ile Kumru’lu Pinokyo Mehmet Gül’ün fotoğraflarını aynı ölçülerde buradan yayınlıyoruz. Dünya şampiyonu kim olduğuna orijinal fotoğraflara bakarak varın siz karar verin. Onun da ötesinde Dedemiz Mehmet Amcaya yardım gönderin biz ulaştıralım…Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

2 yorum:

  1. Kumrudan bu şekilde bir şampiyonun olması çok güzel bir olay. Bu adamın kumruya heykelini yapıp kumruyu dünyaya tanıtabiliriz.Bu kişiyi keşfeden kişilerede ayrıca teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. ne kadar övünsek azdır !

    YanıtlaSil

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...