9 Şubat 2008

Kumru’da “Mehter Takımı” Kuruluyor!

Kumru Belediyesi, Kumru Müftülüğü, Kumru Din Görevlileri Derneği ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile “Kumru Mehter Takımı” kuruluyor.

Mehter ve Mehteranla ilgili bilgi aldığımız Din Görevlileri Derneği Başkanı Fahri GÜRGEZOĞLU : “Dünyanın en eski bandosu olarak kabul edilen Mehter’in tarihi VII. yy. da yazılmış ve Türk Tarihi’nin en eski yazılı kaynağı olan Orhun Yazıtlarına kadar uzanmaktadır. Mehter, Türk kahramanlığının ve evrensel boyutlara ulaşmış anlayışının günümüzdeki görkemli bir anıtıdır. Dünya tarihinin bu ilk bandosu geçmiş dönem Türk müziğinin coşkulu ritimlerini
de bugüne taşımaktadır.”

Dernek Başkanı devamla : “Asıl amacımızın, insanların tarihe ışık tutan ve Türkler için bir övünç kaynağı haline gelen bandomuzu Kumru’muza kazandırmaktır. Kumru belediyesi, Kumru Müftülüğü ve Kumru Halk Eğitimi Merkezi ve yöneticilerin de bu işe ortak olması heyecanımızı arttırmıştır. Kumrululardan tek isteğimiz yetenekli ve meraklı kişilerin ilgi ve alakalarının kesilmemesidir.” Dedi.

“ Mehter Takımı bünyesinde yer almak isteyen ve Davul, zurna, kös, zil, nakkare ve benzeri enstrümanları çalabilen sivil veya kamu görevlisi, öğrenci ve öğretmenlerin Halk Eğitim Merkezine veya Kumru Din Görevlileri Dernek Başkanlığı’na müracaat etmeleri gerekmektedir.”

Ayrıca ; mehter takımında yer almak isteyen gönüllülere ücretsiz enstrüman dersleri verilecek, usta öğreticilerin gözetiminde verilecek olan derslerde başarılı olanlara Mehter Takımında görev verilecektir.” dedi. *Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...