2 Nisan 2022

ECZANEDE ÇALIŞANLARA TEKNİSYENLİK KURSU (Arşiv Haber -2010)

                    Kursun verildiği Kumru Öğretmenevi
Avrupa Uyum Yasaları kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından tüm Eczanelerde çalışanlara yönelik olarak Eczane Teknisyenliği Eğitimi verilmeye başlandı.

Bu amaçla Kumru Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Kumru’da var olan eczanelerde çalışan ara elemanlara yönelik olarak Kumrudaki eczanelerde çalışıp ta en az bir yıl sigortası yatmış eczane çalışanları için Eczane Teknisyenliği Kursu açtı.

Kumru Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde işletmeci Hanım Taberru tarafından verilen kursa 20 eczanede çalışan öğrenci katılmaktadır. İki bölüm halinde verilecek kursun ilk bölümü 19 Kasım tarihinde başlayıp 29 Kasım’da bitmiş olacak. Ve bu süre içersinde tüm öğrenciler belgelerini alabilmek için 96 saat gördükleri Ortak Beceri, Ekonomi ve Muhasebe konularından sınava tabi tutulacak ve sınavda başarı gösterenler bu kursun devamı olarak ikinci kursa devam etme hakkı kazanacak.

Kumru’da eczanelerde çalışan 20 öğrenciye ikinci kurs bölümünde sağlıkla ilgili kurs verilecek. Ve ikinci kursu da başarılı bir şekilde geçenlere “Eczane Tenisyeni” Belgesi verilecek.

Kurs Hocası Hanım Taberu Kumru Haber’e şu açıklamayı yaptı. “Bundan böyle eczanelerde belgesi olmayanlar çalıştırılamayacak. Geçiş sürecinde bu kurslar hızlandırılmış olarak şu anda eczanelerde çalışıp en az bir yıl sigortası yatmış olanların katılması zorunlu oldukları bir kurstur. Bu kursların bitiminden sonra da yeni bir kursun açılması şimdilik olmayacak. Ancak eczanelerde çalışmak isteyenler ise bundan sonra çıraklık eğitimi bölümlerinden ya da yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olanlar ve elinde “Eczane Teknisyeni” belgesi olanlar ancak eczanelerde çalışabilecek.” *Bekir AKKAYA/18.01.2010/KUMRU HABER/KUMRU

.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...