15 Mart 2008

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI İDDİANAMESİ’NDE ORDU MİLLETVEKİLİ EYÜP FATSA SEKİZİNCİ SIRADA YER ALDI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından temelli kapatma amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında hazırlanan İddianamede ,beş yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olmamaları istenen 71 Ak Partili’den sekizinci sırada Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa’da bulunuyor.
İddianamede beş yıl yasaklılığı istenen 71 isimden biri olan Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa İddianamenin

E- Diğer Milletvekillerinin Laikliğe Aykırı Eylem ve Demeçleri. Bölümünün dördüncü maddesinde laikliğe aykırı olarak şöyle dediği iddia ediliyor.
“4) AKP Ordu Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa’nın, Ordu İslami İlimler Hizmet Vakfı tarafından 2003 yılı Temmuz ayında düzenlenen “Ordu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensuplarının Anı Tazeleme Yemeği”nde yaptığı konuşmada; "Ben de imam hatip lisesi mezunuyum.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan da imam hatip mezunu. Onların çektiği sıkıntıların ne olduğunu iyi biliyorum. Çok badireler atlattık. Önümüze birçok engeller konuldu. Üniversitede okumamız engellenmek istendi. Yüksek puanlar aldık, ancak farklı puan sistemleriyle önümüz kesilmeye çalışıldı. Ancak bunları da aştık. Şimdi çıkaracağımız yeni YÖK Yasası'yla bu durumlar yaşanmayacak. Bu haksızlıklar ortadan kalkacak. Okullar arası farklı puan uygulamaları kaldırılmak suretiyle, okuması istenmeyen, ilminden irfanından endişe edilen imam hatiplilerin yolu bu kez açılacak." …Artık imam hatipli olmanın mutluluğunu hep birlikte doyasıya yaşacağız. İmam hatipli olmak bir ayrıcalıktır" şeklinde beyanda bulunduğu, (Ek.92)” iddia ediliyor.

Yine Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa’nın ilgili bölümün altıncı madde’sinde ise ,

6) İmam Hatip Liselerinde türban takılmasının yasaklanmasına ilişkin Yönetmeliğin uygulanmasına tepki gösteren Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 10.12.2003 günü sınıflara türban ile girmek istemelerinin okul idaresi tarafından engellenmesi üzerine yolun trafiğe kapatılarak araçları yumruklanması, okulun tabelasına türban asılması şeklindeki eylemler üzerine;
Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinden;
Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa’nın; “Bu sorun çözülmeli. İşe ideoloji katılmamalı. Ancak şartları zorlamamak gerekir. Türkiye bu sorunu aşamadığı için hep ayağına bağlanıyor. Bu iş sokakta değil, ancak uzlaşmayla çözülebilir.” dediği,” iddia ediliyor.

Bu sözleri nedeniyle de Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa Laikliğe Aykırı Eylem ve Demeçte bulunduğu iddia edilerek 71 Ak Partili ile birlikte Anayasa Mahkemesi tarafından beş yıl yasak getirilmesi talep ediliyor. Bekir AKKAYA- *KUMRU HABER/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...