5 Aralık 2007

BURASI ELEKÇİ DERESİ!!! -KUMRU TV


Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Kumru Köy Hizmetleri’nin bulunduğu binaya saldırı yapıldı ve saldırı sonucu Köy Hizmetlerinin bekçisi bıçaklanarak yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştirenler kısa bir sürede kolluk kuvvetleri tarafından yakalandı ve adli makamlara sevk edildi.

Buraya kadar her şey normal...

Bıçaklanan şahıs davacı oldu ve mahkeme görüldü.

Bundan sonrasındaki aşama ise Kumru Halkı’na çok olağan geldi. Herkes tarafından da kanıksanmış bir yargı süreci ve olağan sonuç çıkmış; saldırganlar serbest kalmış
, öncesinde ise mağdur olan Köy Hizmetleri Bekçisi de can güvenliği olmadığı gerekçesi ile davasından vazgeçmiş ama bunu yani can güvenliğinin tehlikede olduğunu mahkemede de belirtmemiştir.Yine mağdur olan bekçi şahısları da teşhis edememiştir!

Sonuç; saldırıyı gerçekleştirenler serbest bırakılmıştır

...

Elbette ki, Mahkeme heyeti bu yargıya varana kadar; bir takım delilleri edinmiş, hakimin de inisiyatif kullandığı göz önünde bulundurularak böyle bir sonuca varmıştır.

TCK’da, ceza maddeleri sıralanırken, Kamu yararının gözetilmesi esası “esastır”... Yani; saldırının sıradan bir şahısa yapılmış olması ile Kamu’da çalışan bir şahısa veya Kamu malına zarar verecek şekilde bir hedefe yönelik olması arasında ceza ve yargılama farkı vardır.

...

Bizim devletin Savcısına, Hakimine akıl ve hukuk dersi verecek durumumuz ve bilgimiz de yoktur. Ancak, yargılama sonucunda oluşan kamuoyu fikrini, görüşünü ve nabzını tutmak gibi görevimizin de olduğunu hatırlatarak şöyle bir sözcük sıralaması yapmak durumundayız.



1-Kumru Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nün bulunduğu binaya saldırı yapılmıştır.

2-Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler kurumun bekçisini en az 5 yerinden bıçaklamışlardır.

3-Kurum Bekçisinin ifadesi doğrultusunda şahıslar yakalanmışlardır.

4-Şahıslar mahkemede o anda içkili olduklarını kurumun hemen yanı başında bulunan Derbent Kerhanesinden çıkarken ne yaptıklarını bilmediklerini(!) beyan ederek tahliyelerini istemişlerdir.

5-Mahkeme heyeti de, şahıslar hakkında şikayetçi olan olmadğı için serbest kararı vermiştir.

Yukarıdakiler bizim ve mahkeme heyetinin dahilinde olan bilgilerdir.

....

Gelelim bu olayların akabinde sokaktaki vatandaşın sözcüklerine; onları da ayrı bir sözcük sıralaması dile getirelim. Şunu da hatırlatmakta fayda var, bu sözcükler, devletin kurumlarında, kahve köşelerinde ve Çarşamba günkü “hafta” alış verişlerinde ve pazaryerlerinde konuşulan sohbetlerden alıntıdır.

1-Adamlara helal olsun, kırıp dökmüşler, bıçaklamışlar, bari bide ateş bassalardı da Hekimoğlu olsalardı...(Almanyalunun gavesi-ağaç dibi))

2-....Bekcisi, şikayetçi olmıcaktın da niye mahkemeye çıktın (Almanyalunun gavesi girişte soldan 2.Masa)

4-Bence az bile yapmışlar, oradan da özel idare binasına gelselerdi ya! (Minübüscüler Durağı)

5-Hukuk sistemimiz AB uyum yasalarına tam uydu, ( Pişpirik oynayan bir Şahıs; Sen AB’de bir kuruma saldıracaksın senin... a....s......)-(Kürdün gavesinin önü)

6-Kesin para yedirmişlerdir. Öyle ya, bunların bu kırkıncı kırdığı kırık (Karakolun yan sokağı)

5- Köy Hizmetleri yolumu yapmıyor, gıcığım var. Adamlar bi de benim için basmazlar mı acaba? (Özel İdare’den çıkan Divantürk Köylü bir vatandaş)

6-Hakim gereğini yapmış, döneklik yapanların yedikleri dayak yanına kar kalsın diye. Ne yani hakim ortada şikayetçi yok bas cezayı. Ses çıkaramayan ve dönekler utansın. (Yukarıköprübaşı_Karacalı Mahallesi)

7-Ya, bi kız kaçırmada aracılık yapan 10 kişiyi hapse tıkan adalet ile bunun arasındaki fark ne? (Ben de ne anlama geldiğini anlamadım- Sordum adam yüzüme bile bakmadan gitti..)

...

Diğer maddeleri kamu yararı gözetmek ve küfür harfler içerdiği için yayınlama gereği görmedik...

...


KUMRUTV’nin halk dedikodusuna dayandırarak yaptığı bir haberde adı geçen Helvacıoğulları’nın davasını 15 gün içinde sonuçlandıran Yargı Sistemi ile; 22 Ağustos Tarihinde, Melek T. isimli yaşlı bir kadının tarlasına tecavüz edip suyunu gaspetmeye yönelik bir saldırının şikayetini 3 ay sonra (o da dosya nerde diye sorulması üzerine) dikkate alan yargı arasındaki farkı artık vatandaş da bende anlayabiliyorum...

Burası Elekçi Deresi.....

http://www.kumru.tv/yazar.asp?yazarid=76&yaziid=57

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...