6 Aralık 2007

Kumru'ya Yüksekokul Yolda


Kumru'da Yüksek okul talebini değerlendirmek amacıyla AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu beraberlerinde Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayanla beraber Kumru'ya gelerek yüksek okul için inceleme yaptılar.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof D.r Haluk Kefelioğlu; " altyapının önemli olduğunu belirterek, "Kriterlere uygun olduğu sürece Kumru'ya Meslek Yüksekokulu'nun açılmasında bir sakınca yoktur. Gerekli incelemeleri yaptık ve ilçenin ileri gelenleri ile bir araya gelerek gereken neyse yapmaya çalışacağız" dedi.
Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ise; " Kumru'da da bir yüksekokul olmasını canı gönülden istiyoruz.Şartların uygunluğunu araştırarak, eğer varsa eksiklikleri
de gidererek Kumru'yu Yüksekokula kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Eğitime her zaman destek veren Ordu İl Genel Meclis Üyesi, işadamı İsmet Erçal, Kumru'ya Yüksek Okul Kurulması için ellerindeki bütün imkanları seferber edeceklerini belirterek, "Biz her zaman eğitime destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kumru'ya Yüksek okul Kurulması için gereken imkanları sağlamaya çalışacağız.Bunun içinde Kumru'da bulunan 5 katlı binamızı yurt için seve seve vereceğiz. Gerekli olan diğer şartları da yerine getirmek için Erçal A.Ş olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" dedi.
Kumru'ya Meslek Yüksekokul yapılması için belediye binasını bile yüksekokula verceğini belirten Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek ise, "Daha önce Yüksekokul için Rektörümüzü ziyaret edip , talebimizi sunduk. Rektörümüz bu konuda ilk adımı atarak, gerekli incelemelerde bulundu. Yapılması gerekenleri bize söyledi. Şimdi bizlerde Kumru'nun biran önce Yüksekokul'una kavuşması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...